Kontakta oss:

salzaarild 042heidi

 

 

Heidi Drube

heidi.drube@gmail.com


Elestorpsvägen 120, 267 77 Ekeby


 

 

 

 

 

Telefon

076 - 886 89 35

 

 

 

OM OSS

Hej , kul att ni ville titta in.

Jag ( Heidi) och min man ( Bernt) är egentligen riktiga stadsbor. Men vi har väl alltid längtat ut till landet. Så för snart 21 år sedan gjorde vi slag i saken när våra två pojkar Micke & Affe flyttat hemifrån. Då flyttade vi till en liten gård utanför Helsingborg med våra hundar.

Nu har vi katter, en massa höns och hästar på sommarbete och våra underbara hundar.

Jag arbetar  på Helsingborgs lasarett och min man har ett arbete där han reser mycket ( då är det väldigt tryggt med schnauzrar i familjen)det finns ingen som kommer över bron utan att det hörs.

På sommaren är vi ofta ute och paddlar ( i Immeln) då har vi våra hundar med och dom älskar det, Ymer brukade stå i fören som en galjonsfigur.

 YmerSj_n_liten2

Vår allra första Schnauzer som vi köpte 1992

Jag är uppvuxen med hundar, (egentligen alla möjliga djur enlig min mamma, bla en hamster som fick en massa bebisar som vi fick mata med mycket liten nappflaska (pippet), kanin och en pappegoja som anföll mina pojkvänner osv. )

Jag fick min första hund när jag var 7 år. En vit dvärgpudel med namnet Tott, han var en underbar hund som räddade livet på mej en gång. Genom åren har jag haft en långhårig dvärgtax,Ludde och en korsning Schäfer/Rottweiler,Devil . Min familj har även haft en svart dvärgpudel, Pysen som blev 18 år.

Vår första Schnauzer kom till oss 1992 , sedan dess : en gång Schnauzer alltid Schnauzer 

Vi började vår uppfödning 2000 då vi fick vår första kull och vårt kennelnamn. Schnauzern är en underbar ras, en liten clown i hundkläder. Den är positiv till det mesta, lätttränad och hänger med på allt. Lättlärd ?? Våran Ymer har alltid sagt, när vi kallar på honom : vänta lite jag skall bara ( Kissa) så kommer jag. Och det gör han faktiskt.( schnauzern har mycket egen vilja.)

Dem är duktiga på Agility, som de älskar. Ja dem älskar faktiskt all aktivitet och hela livet helhjärtat. Schnauzern är en allväders hund ( det gäller att ha allväderskläder :-)

För Ca 8 År sedan började vi med Dvärgschnauzer som är en underbar liten hund, som de stora fast i mindra förpackning 

2013 Blev Karin Åström delägare i kenneln och hon trädde ur i början av 2017 och har numera  egen kennel som heter Grimeton Ziers  Valpköpare som köpt valp av Karin är välkomna att fortfarande ha kontakt med henne på  0733-688868

Karin var en valpköpare, som köpte en valp från vår första kull. Y-Kullen och sedan en till från Chateau-kullen, vi har genom åren blivit riktiga vänner och åkt på många utställningar tillsammans och vi har haft mycket roligt

 

salzaarild 042

 Ni är välkomna att titta runt på vår hemsida , hör gärna av er om det är något ni undrar över. heidi.drube@gmail.com  ,eller ring oss på  0768-868935 

Heidi & Bernt